facebook
pinterest
Skip to content

Trendy Wintervest

Oversized model maakt zijn intrede

Trendy Wintervest
Cathie De Craemer
-
25/01/2015
 

Je kan er niet omheen kijken, deze gebreide vest begint steeds meer en meer op te vallen.

Een oversized model dat heel luchtig is door het breien met verschillende draden mohair en heel dikke naalden. Het leuke aan de vest is dat je ze breit naar eigen verlangen. Je kan meerdere kleuren combineren zodat je een spikkel krijgt of een degradé van kleuren. Je maakt de vest op je eigen maat, een beetje langer of net smaller of met lange of korte mouwen.

Perfect voor nieuwelingen in het breien

Wat de vest ook zo begeerd maakt, is dat je ze heel gemakkelijk kan breien. Het enige wat je moet kunnen is een steek rechts en averechts en je bekomt een fantastisch resultaat. Dus is ze geschikt voor iedereen die net leert breien.

 

Wat heb je nu precies nodig om de vest te breien?

Het aantal draden en de naalden die je gebruikt, hangen af van hoe je breit. Je kan los of vast breien, afhankelijk van welk effect je wil bekomen.

Voor een vest met mohair luxe van Lang Yarns heb je 13 bollen nodig. 5 draads met naald 12 en voor de boord heb je naald nummer 9 nodig.

Voor een vest met ingenua van Katia heb je 9 bollen nodig. 3 draads met naald 15 en voor de boord heb je naald nummer 10 nodig.

Het patroon krijg je gratis bij aankoop van de wol.