facebook
pinterest
Skip to content

Lente-zomercollectie 2018

Katia, LANG, Rowan

Lente-zomercollectie 2018
Cathie De Craemer
-
22/01/2018
 

 

 

Verlang je naar de zon?
Geweldig, dan hoef je niet lang meer te wachten.
De eerste zomerbries laat zich voelen in de nieuwe lente-zomergarens.

 

Katia, LANG en Rowan hebben lichtgevende nieuwe kleuren.
Deze zomer zetten ze vooral in op fijnere draden met speciale effectjes in maar ook op natuurlijke draden met een technische toets.
De draden zijn een mengeling van katoen en wol en/of katoen en zijde.

Vleugje lente

In de boeken van LANG, Katia en Rowan staan modellen voor een aantal klassiekers die je kan dragen tijdens de lente-, zomerdagen.

Je vindt er inspiratie voor chique jassen, lichtgewicht truien, casual accessoires en nog veel meer. Door de draad Mohair Luxe (77% Mohair, 23% zijde van LANG) te gebruiken, kan je zelfs de eerste frissere lentedagen stijlvol tegemoet.

  

Doen we mee met de modetrends?

Er zijn een aantal modetrends voor deze zomer waar we graag naar uitkijken.
Sommige daarvan inspireren ons om ze toe te passen op ons eigen breicreaties.

 • geel bij uitstek:
  De boeken staan er vol van! We zien overal varianten van geel terugkomen in de nieuwe garens van zowel Katia, LANG als Rowan.
 • de beret:
  In 2018 wanen we ons allemaal een beetje Parisienne want de beret is helemaal terug van weggeweest. Kunnen we er zelf eentje breien of haken? Tuurlijk!
 • doorschijnende sokken:
  Doorschijnende sokken hoeven niet enkel uit nylon of katoen te bestaan. Gebreide of gehaakte sokken kunnen we perfect de transparante look geven door ze heel luchtig te breien met open gaten in.
 • lavendel:
  Naast geel is paars ook een topkleur. Lichtpaars, lavendelkleur, violet… alle kleuren van de paarse regenboog. Jaarlijkse kiest het kleureninstituut Pantone dé trendkleur voor het nieuwe jaar en daarbij won paars de hoofdprijs.
 • lange laagjes:
  Laagjes in kledij zorgen voor dynamiek in een outfit. De laagjes in 2018 zijn een stuk langer dan dat we gewend zijn. Een lange kimono, trenchcoat, mantel of cardigan zorgen voor de lengte. Draag daaronder een mooie gebreide pull met rolkraag of ronde hals en jouw outfit is geslaagd.
 • franjes:
  De franjes zijn alomtegenwoordig in 2018. Werk je kledingstukken zoals een cardigan, tshirt en schoenen af met fijne garen. Maak de combinatie met een paar veren en je bent helemaal fashionable.

 

 

Wij zijn alvast klaar om deze modetrends met plezier uit te proberen!

Doen jullie mee?

 

 

 

 

 

Bronnen:

http://marieclaire.be/nl/modetrends-voor-2018/

https://www.flair.be/nl/fashion-beauty/fashion/modetrends-2018/

https://www.libelle.be/mooi/dit-zijn-de-modetrends-die-2018-willen-dragen/